همزمان با روز جهانی بدون تنباکو، سازمان صحی جهان اعلام کردهاست که سالانه بیش از ۸ میلیون تن در جهان به دلیل مصرف سگرت جان میدهند.
سازمان صحی جهان با نشر پیامی در صفحۀ ایکس خود به مناسبت روز جهانی مبارزه با تنباکو (۳۱ می) مطلبی را زیر عنوان «آیا میدانستید که تنباکو هم صحت و هم محیط زیست را تهدید میکند؟» نوشتهاست: «تنباکو هنوز هم در جهان یکی از بزرگترین تهدید برای صحت عمومی بوده اما قابل پیشگیری است.»
در مطلب آمدهاست: «مصرف سگرت سالانه باعث مرگ بیش از هشت میلیون تن در جهان میشود و ۶۰۰ میلیون درخت را از بین میبرد.»
داکتران میگویند، دود تنباکو یکی از عوامل آلودهگی هوا میباشد که باعث امراض خطرناک مانند سرطان ریه، بیماری مزمن انسدادی یا امراض قلبی وعایی میشود.
سازمان صحی جهان مصرفکنندهگان تنباکو را به ترک آن تشویق میکند و به تاکید میگوید: «روز خوبی برای ترک تنباکو است، هر قدری که از تنباکو دوری کنید، صحتمند خواهید بود، تعهد کنید که امروز ترک میکنید! ترککنندهگان برنده هستند!»
به نقل از این سازمان، صنعت تنباکو برای بازاریابی روزانه بهگونۀ اوسط ۲۳ میلیون دالر مصرف میکند.
سازمان صحی جهان همچنان گفتهاست که صنعت تنباکو نسل جدید را هدف قرار داده و برای نجات آنان در برابر تنباکو اقدام شود.
به اساس یک گزارش نشرشدۀ پژواک سال پار به مناسبت تجلیل از روز جهانی مبارزه با تنباکو، مسؤولین وزارت صحت عامه گفته بودند، تحقیقی که با همکاری سازمان صحی جهان صورت گرفته، نشان میدهد که تقریبا ۲۷ درصد مردم افغانستان بهطور منظم از تنباکو استفاده میکنند که ۲.۶ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
در این گزارش آمدهاست که نزدیک به ۲۰ درصد از مردم افغانستان از تنباکوی بدون دود عمدتًا از نصوار، بیش از ۹۳ درصد از سگرت و ۷ درصد باقیمانده از قیلون استفاده میکنند.
Views: 14