سازمان ملل در یک گزارش تازه گفتهاست، با بازگشت شماری بیشتر مهاجرین از کشورهای همسایه نیاز است تا با افغانستان کمکهای دوامدار صورت بگیرد.
بر اساس گزارشها، پس از ماه اکتوبر سال میلادی گذشته حدود ۵۰۰ هزار افغان به زور از پاکستان اخراج گردید و دور دوم اخراج اجباری مهاجرین از تاریخ ۲۸ ماه حمل سال روان آغاز گردید و قرار است که حدود ۸۰۰ هزار مهاجر افغان دیگر را نیز اخراج کند.
سازمان ملل امروز گزارش فعالیتهای سالانۀ سال ۲۰۲۳ خود را منتشر کرد.
در این گزارش آمدهاست: «مردم افغانستان در سال ۲۰۲۳ مشکلات زیادی را متحمل شدند و در برابر برخی رفتارها شجاعت و قهرمانی قابل توجۀ خود را نشان دادند، این گزارش سالانه تعهد ما را در بخشهای صلح، ثبات و رفاه با آنان نشان میدهد.»
در این گزارش به نقل از اندریکا راتوات، هماهنگکنندۀ کمکهای بشری و معاون نمایندۀ ویژۀ سرمنشی سازمان ملل آمدهاست در سال ۲۰۲۳ با چالشهای زیادی مواجه بودند اما در عین حال به افراد نیازمند کمکهای لازمی را فراهم میساخت و نشان میداد که متعهد اند و افغانها را تنها نمیگذارد.
وی گفتهاست، اکنون دسترسی به مواد خوارکی نیاز جدی افغانها است، اما میافزاید، بهدلیل کمبود بودجه میلیونها تن به گرسنگی و سوءتغذی مواجهاستند.
وی افزودهاست: «در سال جاری شاید ۱۶ میلیون فرد بهدلیل عدم دسترسی به مواد خوارکی فاجعۀ اضطراری را تجربه کنند، بیشتر مردم توان ندارند که به ضروریات اولیه مانند خانه، مواد خوارکی و خدمات صحی دسترسی پیدا کنند.»
در گزارش همچنان آمدهاست، زلزلههای هرات و عودت مهاجرین بهگونۀ بیپیشینه از کشورهای همسایه تأثیرات بد خود را برجا گذاشتهاست و نیاز به مشارکت و کمکهای دوامدار بینالمللی را نشان میدهد.
در این گزارش گفته شدهاست که این سازمان در سال ۲۰۲۴ با شرکای خود یکجای به فعالیتهای خود در بخشهای حقوق بشری، تقویت زنان و سایر بخشها ادامه خواهند داد.
Views: 21