برخی از پناهجویان افغان در پاکستان مدعی اند که طی روزهای اخیر حوادث امنیتی در برابر مهاجرین افغان در این کشور افزایش یافتهاست.
آنها با ابراز نگرانی از افزایش حملات در برابر خود میگویند که دولت پاکستان هیچ برنامۀ حفاظتی و امنیتی برای حمایت از مهاجرینن افغان ندارد.
طبق اظهارات این پناهندهگان افغان، در یک ماه اخیر چهار تن از زنان پناهجوی افغان در پاکستان مورد حمله قرار گرفتهاند که صرف دو تن آنها توانسته اند از این حملات جان سالم به در برند.
آنها ضمن انکشاف موضوع میگویند، یک حمله در اواخر ماه حمل و حملۀ دیگر روز پنجشبنۀ هفتۀ گذشته از سوی افراد ناشناس بالای دو زن افغان صورت گرفت و مهاجمان زنان را با ضربات چاقو زخمی ساخته و از محل حادثه فرار کردند.
به قول پناهندهگان، به این زنان زمانی حمله صورت گرفته که آنها غرض پیگیری کار دوسیههای نسبتی شان به سوی دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهندهگان روان بودهاند.
اکرامالله یک تن از پناهدهگان افغان که از چهارده ماه به اینسو در انتظار نهایی شدن دوسیۀ نسبتی اش از سوی دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در امور پناهدهگان در اسلامآباد به سر میبرد میگوید: «وضیعت در پاکستان نگران کنندهاست، مهاجرین در هر گوشه از طرف ارگانهای امنیتی مورد آزار و اذیت قرار میگیرند.»
او در ادامه افزود: «در کنار این مسایل، طی روزهای اخیر حوادثی نیز در برابر پناهندهگان افغان در اینجا رخ داده که همل ما را نگران ساختهاست.»
او در حالی که از این وضعیت احساس ناراحتی میکند میگوید: «در یک هفته موبایل و پول نقد دو زن افغان توسط افراد مسلح تاراج شده، بعداً توسط این افراد به قتل رسیدند.»
موصوف خاطرنشان ساخت، این واقعات خانوادههای افغان مقیم پاکستان را نگران ساخته، چون نهادهای امنیتی برای امنیت جان پناهندههای افغان در پاکستان هیچ برنامهیی را عملی ننمودهاند.
احمد شکیب، یک پناهجوی دیگر میگوید، با افزایش ناامنیها زندهگی برای او و خانوادهاش در پاکستان دشوار شدهاست.
او گفت: «بعد از سقوط تحول سیاسی در افغانستان به پاکستان مهاجر شدیم، ولی اینجا دچار مشکلات فراوان شدهایم.»
وی تصریح کرد، با آنکه بهطور قانونی وارد پاکستان شدهایم، ولی مشکلات ناامنی، آزار و اذیت گاه و بیگاه پولیس در برابر ما ادامه دارد.
او با ابراز نگرانی از وضعیت موجود امنیتی در پاکستان گفت: «حالی حالات ما طوری است، وقتی از خانه بیرون میشیم، بخاطر ترس از دزدان مسلح، وسایل قیمتی چون موبایل و پیسه را با خود حمل نمیکنیم؛ چون دزدان مسلح ضمن اینکه پول و وسایل ما ره میگیرند، ماره میزنند و حتی میکشند.»
وی از کشورهای هم پیمان و سازمان ملل میخواهد تا به دوسیههای نسبتی آنعده پناهجویان افغان که ماههاست در انتظار روشن شدن سرنوشت شان در پاکستان بهسر میبرند زودتر رسیدهگی نمایند تا پناهندههای افغان از حالت بلاتکلیفی که با آن روبرو اند رهایی حاصل نمایند.
همچنان، زهره اختری، فعال حقوق بشر با ابراز نگرانی از اوضاع فعلی پناهجویان افغان در پاکستان از مجامع بینالمللی میخواهد تا با اعمال فشار بر حکومت پاکستان، افرادی را که به مهاجران افغان آسیب میرسانند، مورد پیگرد قرار دهند و امنیت رهایشی را به آنها فراهم سازند.
او گفت: «در این اواخر بیشتر حوادث خصوصا در اسلامآباد و راولپیندی رخ میدهد.»
او میافزاید: «ما هر روز شاهد هستیم که برای برادران و خواهران افغان ما اتفاقاتی رخ میدهد، پول و مال شان به سرقت برده میشود، مبایلهای شان از آنها در معبر عام گرفته میشود، ولی نیروهای امنیتی پاکستان در این مورد خاموش اند.»
وی میگوید، آنچه برای افغانها اینجا در پاکستان اتفاق میافتد، بیشتر رسانهیی نمیشود.
خانم اختری میگوید: «ما از حکومت پاکستان میخواهیم، قضایای مربوط به کشته شدن مهاجرین افغان را بررسی و افرادی که عامل آن اند گرفتار نمایند؛ چون در غیر آن، بیتفاوتی نیروهای امنیتی پاکستان میتواند زمینه را برای فعالیت بیشتر دزدان مسلح مساعد سازد.»
با تلاشهای مکرر نظر مقامات امنیتی پاکستان در این مورد را دریافت نکردیم.
این درحالی است که بعد از سقوط نظام جمهوریت در افغانستان هزاران افغان به ایران، پاکستان و کشورهای آسیای میانه، هندوستان، ترکیه و کشورهای اروپایی مهاجر شدهاند.
نظر به آمار ارایه شدۀ سازمان ملل متحد که در اواخر سال ۲۰۲۳ اعلام کرد، حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار مهاجر افغان در پاکستان به سر میبرند که تا کنون ۸۸۰ هزار تن آنها سند قانونی برای ماندن را در این کشور دریافت کردهاند.
Views: 73