اقتصاددانان بانک انکشاف آسیایی پیشبینی کردهاند که افزایش ده درصدی تورم قیمت مواد غذایی در کشورهای آسیایی میتواند ۶۴ میلیون شهروند آسیایی را به فقر بکشاند.
این بانک با نشر گزارشی تحت عنوان «کار بانک انکشاف آسیایی در زراعت و امنیت غذایی» نوشتهاست که بانک انکشاف آسیایی و شرکای آن برای اجرای راهحلهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای کمک به جلوگیری از یک بحران غذایی احتمالی دیگر کار میکنند.
در آغاز این گزارش آمدهاست، «زراعت آسیایی برای توسعه منطقه حیاتی» است، از هر سه کارگر آسیایی، یک نفر هنوز در بخش زراعت مشغول به کار است. اما این بخش با بهرهوری و درآمد پایین مواجه است.
به گفتۀ منبع، از هر پنج نفری که در این منطقه زیر خط فقر زندگی میکنند، چهار نفر در مناطق روستایی هستند؛ یعنی به این معناست که افزایش بهرهوری زراعتی برای کاهش فقر و پیشبرد تحول اقتصادی منطقه حیاتی است.
منبع نوشتهاست که زراعت نقش اصلی را در حفاظت از توزیع مواد غذایی و دستیابی به دومین هدف توسعۀ پایدار سازمان ملل در مورد به صفر رساندن گرسنگی در سال ۲۰۲۳ ایفا میکند.
به نقل از این بانک، زراعت در کشورهای آسیایی در حال توسعه با چالشهای ناشی از تغییر تقاضای مصرف کننده، زنجیرههای ارزش ناکار آمد، تغییرات آب و هوا، کمبود آب و قیمت بیثبات مواد غذایی مواجه است.
به اساس معلومات منبع، در دو دهۀ گذشته، کشورهای آسیای در حال توسعه پیشرفت چشمگیری در مبارزه با گرسنگی داشتهاست و بیش از ۲۰۰ میلیون تن را از سوءتغذیه نجات دادهاند، اما بیش از ۳۰۰ میلیون تن در منطقه همچنان در ناامنی غذایی به سر میبرند.
در گزارش افزوده شدهاست، این بانک یک رویکرد چندبخشی جامع برای امنیت غذایی و توسعۀ پایدار اتخاذ میکند. این بانک با شرکای خود برای کمک به یکپارچه سازی شبکههای تولید، پروسس، بازاریابی و توزیع مواد غذایی برای تقویت انعطافپذیری و کارایی زنجیرههای ارزش غذایی و زراعت کار میکند.
به نقل از منبع، این بانک همچنین قصد دارد که فرصتهای شغلی، غذایی و زراعت را برای کمک به ارتقای معیارهای زندگی برای فقرا، زنان و گروههای آسیبپذیر افزایش دهد.
در گزارش پیشنهاد گردیده که برای همگام شدن با رشد جمعیت و شهرنشینی، تولید غذا در منطقه باید از طریق بهبود استفادۀ زمین و نیروی کار، همراه با دسترسی به منابع مالی و نهادهای زراعتی افزایش یابد.
در ادامه آمدهاست: «اقدامات لازم برای افزایش چشمگیر سرمایهگذاری زراعتی، با پشتوانۀ سیاستها و حمایتهای ملی و بینالمللی مورد نیاز است. راهحلهای تکنالوژی و تکنالوژی اطلاعات و ارتباطات باید برای افزایش استفادۀ بلندمدت و ادغام کارآمد زارعین در طول زنجیرۀ ارزش به کار گرفته شوند.»
در بخش دیگر این گزارش آمدهاست که بانک انکشاف آسیایی همچنان از راهحلها و نوآوریهای مبتنی بر طبیعت حمایت میکند که محیط زیست را بازسازی و احیا میکند تا از تولید مواد غذایی بهبود یافته و پایدار حمایت کند.
این بانک با اشاره به افزایش قیمت بیش از ۸۰ درصدی قیمت غله در سطح جهان در سالهای ۲۰۰۷ و ۲۰۰۸ میلادی گفتهاست که بانک انکشاف آسیایی متعهد به کاهش نوسان قیمت مواد غذایی است.
در این گزارش آمدهاست: «اقتصاددانان بانک انکشاف آسیایی پیشبینی میکنند که افزایش ده درصدی تورم قیمت مواد غذایی داخلی در آسیای در حال توسعه میتواند ۶۴ میلیون آسیایی دیگر را به فقر بکشاند. بانک انکشاف آسیایی و شرکای آن برای اجرای راهحلهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت برای کمک به جلوگیری از یک بحران غذایی احتمالی دیگر کار میکند.»
در پایان نوشته شدهاست، بانک انکشاف آسیایی از تحقیقاتی حمایت میکند که درآمد و معیشت زارعین را افزایش دهد.
Views: 8